Despre organizator

Asociația Festivalul de Film Transilvania susține tinerii cineaști și promovează cinematografia în rândurile cineaștilor și a publicului spectator.  În 2009, AFFT naște EducaTIFF, secțiune din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, primul program de educație cinematografică dedicat copiilor din România, cu activităţi pentru elevi și profesori, filme pe diverse categorii de vârstă, ateliere și seminarii bazate pe educația audiovizuală. În cadrul ediției cu numărul 13 a EducaTIFF, TIFF organizează și găzduiește Conferința Națională de Educație Media și Cinematografică, ce aduce împreună cineaști, profesori, lideri politici și elevi. Se discută posibilitatea introducerii unui opțional de educație cinematografică în programa școlară și oportunitatea folosirii elementelor audiovizuale în cadrul materiilor de bază deja existente în programă. Ora de Cinema este un prim pas în concretizarea acestei idei.

Echipa

CRĂIȚA NANU
Selecționer de film,
Festivalul Internațional de Film Transilvania
Selecționer și scouter de film străin la Festivalul Internațional de Film Transilvania, cu o vastă experiență în industria cinematografică, în PR și jurnalism cultural și în programe educaționale ce au la bază cinematografia. În prezent, oferă consultanță în scrierea de scenarii, curatoriază filme și își dezvoltă propriile proiecte.
IULIA VOICU
Lector Universitar,
Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică
Absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București, unde în prezent este lector universitar în cadrul Departamentului Scenaristică- Filmologie. Lucrează la aarc.ro, site dedicat filmului românesc.
IOANA HANCHEVICI
Profesor,
Colegiul Național „Gheorghe Șincai”
Ioana Hanchevici este profesoară de limba engleză la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca. De-a lungul carierei a fost implicată în dezvoltarea rețelei de proiecte și parteneriate extra-curriculare cu instituții culturale din Cluj precum: Fabrica de pensule, Colectiv A, Create. Act.Enjoy, Centrul Cultural German, Centrul Cultural Clujean, Reactor de creație și experiment, Cinema Arta, Cinema Victoria. Până în 2019 a făcut parte din echipa festivalului comparativ de film Câmpulung Film Fest. Trainer EducaTIFF, Ioana Hanchevici a organizat workshopuri de film în parteneriat cu CineKids și Cinema Arta. În prezent este masterandă a Facultății de Teatru și Film, UBB, specialitatea Arte Perfomative și Film.

OCTAVIAN DĂNCILĂ
Curator și programator de film,
Festivalul Internațional de Film Transilvania
Curator independent de film și programator în cadrul Festivalului de Film Transilvania. În 2020 a absolvit un Masterat de Studii de Film, Programare și Curatorie la Școala Națională de Film și Televiziune din Marea Britanie. Încrezător în talente emergente și publicul tânăr, organizează în prezent Cinemateca TIFF la cinematograful Victoria, Cluj-Napoca.

MARIA DOBRE
Coordonator Programe Educaționale,
Festivalul Internațional de Film Transilvania
A absolvit Facultatea de Drept și este specializată în Drepturile Omului în urma cursurilor de Masterat. În trecut a activat în diverse organizații non-profit. Din 2020, Maria face parte din echipa permanentă a Festivalului Internațional de Film Transilvania, unde coordonează programele de educație cinematografică dedicate elevilor. Din același an, coordonează desfășurarea programului Young Audience Award în România, care premiază anual cele mai bune filme europene dedicate tinerilor. De asemnea, Maria este si managerul Festivalului Cinelatino care se desfășoară anual în Călărași, Câmpina și Zalău.

CLAUDIA DROC
Coordonator Relații Internaționale,
Festivalul Internațional de Film Transilvania
Cu peste zece ani de experiență în managementul proiectelor culturale, Claudia a acoperit mai multe departamente, de la comunicare, relații publice, până la finanțare publică și privată și producție de evenimente, atât in Franța cât și în România. Timp de aproape 4 ani, a condus activitățile rețelei europene de cinematografe Europa Cinemas în cadrul programului Europa Creativă/MEDIA al Comisiei Europene, în calitate de coordonator MEDIA. Din 2018, face parte din echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), iar din 2020 coordonează relații internaționale și instituționale, gestionează creșterea și vizibilitatea internațională a festivalului. Din 2020, este managerul festivalului TIFF Oradea.

Special thanks to:

Anca Grădinariu, programator Festivalul Internațional de Film Transilvania și critic de film.

Prof. psiholog Valentina Opriș, Colegiul Național Gheorghe Șincai, Cluj-Napoca

Mihaela Vas, grafician